alle 3 tuntia

Savojärven kierros

Savojärven kierros on ehdottomasti suosituin osareitti koko retkeilyreitistöllä. Se sijoittuu lähes kokonaan Kurjenrahkan kansallispuistoon ja kiertää, nimensä mukaisesti Savojärven välillä ihan rantaviivaa mukaillen, välillä kauempana kierrellen. Suotyyppien kirjo on tällä kuuden kilometrin reitillä huima, ja suo-osuudet on kokonaan pitkostettu. Matkan varrelle mahtuu myös jääkauden muovaamia soraharjanteita, suurien, synkkien kuusien kansoittamia saaria suon keskellä.

Kangenmiekan kierros

Tällä, pääosin Ruskon kuntaan sijoittuvalla ympyräreitillä maastoa leimaavat kuivat harjumänniköt ja karut kalliot. Kuivalla kangasmaalla kulkeminen on vaivatonta ja maisemat avaria. Paksujen sorapatjojen arvo on huomattu myös rakentajien keskuudessa, ja etenkin länsireunalla reittiä onkin suuria sorakuoppia, joihin kulkija kuumana kesän päivänä voi pulahtaa uimaan.

Haukkavuoren reitti

Haukkavuoren reitti on saanut nimensä edestakaisen reitin Riihikosken puoleisen lähtöpaikkansa, Haukkavuoren hiihtokeskuksen mukaan. Reilun kymmenen kilometrin pituiselle reitille voi lähteä myös itäpäästä, Kurjenpesän parkkipaikalta tai Säkyläntien varteen sijoittuvalta Kurjenportin parkkipaikalta. Reitille lähdettäessä joudutaan ylittämään vilkkaasti liikennöity Säkyläntie.

Kahden järven kierros

Kahden järven kierros sivuaa sekä Pyhäjärveä, että Elijärveä, ja on siitä saanut myös nimensä. Polku kiemurtelee talousmetsässä ja metsäteillä, mutta mahtuu reitille myös pieni, vanhojen metsien suojeluohjelmaan kuuluva alue, Pitkäkallio. Reitin varrelle sijoittuu myös Kattilakallion hiidenkirnut. Kesäaikaan kulkija voi pulahtaa uimaan Valasrannan uimapaikalla.

Palaute

Jos haluat vastauksen palautteesi, jätäthän yhteystietosi