Savojärven kierros

Helppo reitti

Savojärven kierros on ehdottomasti suosituin osareitti koko retkeilyreitistöllä. Se sijoittuu lähes kokonaan Kurjenrahkan kansallispuistoon ja kiertää, nimensä mukaisesti Savojärven välillä ihan rantaviivaa mukaillen, välillä kauempana kierrellen. Suotyyppien kirjo on tällä kuuden kilometrin reitillä huima, ja suo-osuudet on kokonaan pitkostettu. Matkan varrelle mahtuu myös jääkauden muovaamia soraharjanteita, suurien, synkkien kuusien kansoittamia saaria suon keskellä.

Makkaranpaistoon soveltuvat taukopaikat sijaitsevat kansallispuistoon kuuluvalta Kurjenpesältä ja Savojärven toiselta puolelta Rantapihalta. Molemmat paikat ovat myös sopivia lähtöpaikkoja reitille. Säkyläntien varteen, Kurjenportille pääsee kesäaikaan myös Föli-bussilla. Sekä Rantapihalla että Kurjenpesällä on juomavesipiste ja telttailumahdollisuus. Rantapihalla on kesäviikonloppuisin myös kioski ja saunomismahdollisuus. Kurjenpesän parkkipaikalta alkaa vaativaksi esteettömäksi poluksi kunnostettu Karpalopolku, jonka pituus on 1,7 kilometriä. Se soveltuu kuljettavaksi myös lastenrattailla ja pyörätuolilla, jälkimmäisille suositellaan avustajaa muutaman nousun vuoksi. Kurjenpesällä on esteetön käymälä ja keittokatos.

Molemmat lähtöpaikat aurataan myös talvisin, ja lumitalvina Kurjenrahkan suolle moottorikelkkaillaan kahdeksan kilometrin hiihtolatu. Savojärven kierroksella ei juuri ole korkeuseroja, ja se sopii kierrettäväksi lenkkitossuilla melkein koko sulan maan ajan. Kävelijöiden suuresta määrästä johtuen polku on usein kuljettavissa myös lumisena aikana, vaikka sitä ei varsinaisesti auratakaan. Reitin kulkee helposti kahdessa tunnissa, mutta maisemien ihailija saa aikaa kulumaan helposti kolme tuntia.

Saapumisohjeet

Lähtöpiste reitin itäosassa Kurjenrahkan portilla osoitteessa Kuhankuonontie 70, ja lännessä lähtöpiste osoitteessa Savojärventie 103

Joukkoliikenteellä itäinen lähtöpiste Fölin pysäkki Kuhankuonon P-alue 8850 (kesäaikataulujen mukaisesti), tai Matkahuollon pysäkit Kuhankuono P tai Kuhankuono E 

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

Reittiä koskevat päivitykset

7 vastausta

  1. Rantapihan grillikatokselle viety polttopuita 24.5.2023

  2. Rantapihan grillikatokselle viety polttopuita 21.4.2023

  3. Rantapihan grillikatokselle viety polttopuita 6.4.2023

  4. Rantapihan grillikatokselle viety polttopuita 23.11.2022.

  5. Rantapihan grillikatokselle viety polttopuita 22.5.2022.

  6. Polttopuita viety Rantapihan nuotiopaikalle 28.4.2022

Vastaa

Palaute

Jos haluat vastauksen palautteesi, jätäthän yhteystietosi