Kangenmiekan kierros

Helppo reitti

Tällä, pääosin Ruskon kuntaan sijoittuvalla ympyräreitillä maastoa leimaavat kuivat harjumänniköt ja karut kalliot. Kuivalla kangasmaalla kulkeminen on vaivatonta ja maisemat avaria. Paksujen sorapatjojen arvo on huomattu myös rakentajien keskuudessa, ja etenkin länsireunalla reittiä onkin suuria sorakuoppia, joihin kulkija kuumana kesän päivänä voi pulahtaa uimaan.

Kangenmiekan kierroksen lähtöpaikka on Vahdolta Lavamäkeen johtavan Nummitien varressa, lähellä Ruskon kunnan uimapaikkaa. Reitin varrella on Halkokanniston laavu, jossa kulkija voi pysähtyä paistamaan makkarat ja vaikka yöpyäkin. Laavun yhteydessä on puusuoja ja vessa. Reitille sijoittuu myös Käärmelähde, jonka veden juomakelpoisuus vaihtelee, niin että sitä ei keittämättä kannata juomavedeksi käyttää.

Maastollisesti reitti on hyvinkin helppokulkuista metsätietä ja polkua, ilman merkittäviä korkeuseroja. Jalkineiksi riittävät lenkkitossut melkeinpä koko sulan maan ajan. Talvikunnossapitoa ei reitillä ole, eikä parkkipaikkaa aurata talvella.

Saapumisohjeet

Lähtöpiste osoitteessa Nummitie 387, ei joukkoliikenne yhteyttä

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

Reittiä koskevat päivitykset

5 vastausta

  1. Halkokanniston laavulle viety polttopuita ja käymälän portaat uusittu 6.8.2023

Vastaa

Palaute

Jos haluat vastauksen palautteesi, jätäthän yhteystietosi