Kahden järven kierros

Helppo reitti

Kahden järven kierros sivuaa sekä Pyhäjärveä, että Elijärveä, ja on siitä saanut myös nimensä. Polku kiemurtelee talousmetsässä ja metsäteillä, mutta mahtuu reitille myös pieni, vanhojen metsien suojeluohjelmaan kuuluva alue, Pitkäkallio. Reitin varrelle sijoittuu myös Kattilakallion hiidenkirnut. Kesäaikaan kulkija voi pulahtaa uimaan Valasrannan uimapaikalla.

Kahden järven kierroksella käveltävää matkaa kertyy kutakuinkin kymmenen kilometriä. Maasto on helppokulkuista, ja kuivana aikana jalkineiksi riittää lenkkarit, mutta kosteampana vuodenaikana saappaat ovat turvallisin valinta. Makkarat on mahdollista paistaa Karjalevon nuotiopaikalla, ja Valasrannalla voi kesäviikonloppuisin vaikka tanssia.

Reitin lähtöpiste ja parkkipaikka on Valasrannalla. Parkkipaikkaa ei talvisaikaan aurata. Aikaa reitin kulkemiseen on taukoineen syytä varata kolmisen tuntia.

Saapumisohjeet

Lähtöpiste osoitteessa Valasrannantie 354, joukkoliikenteellä lähin pysäkki Valasranta th P josta kävelymatkan reitin lähtöpisteeseen noin 3,8 kilometriä

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

Reittiä koskevat päivitykset

Yksi vastaus

Vastaa

Palaute

Jos haluat vastauksen palautteesi, jätäthän yhteystietosi