Kullaastigen

Mellansvår rutt

Kullaastigen är den mest urbana delrutten i lednätverket – dess ena startpunkt ligger ju vid Kerttula idrottscentrum i Reso stad. Trots det ingår avsnitt som är i naturligt tillstånd, särskilt inom Kullavuori naturskyddsområde. Utsikten över ån och de vackra odlingslandskapen bidrar till mångsidigheten i landskapen längs Kullaastigen. Ledens andra startpunkt ligger vid Rusko skidcentrum, därifrån det är cirka 700 meter till den egentliga rundslingan. Som Kullaastigens rastplats fungerar Kullavuori skärmskydd, där det även finns en toalett. Vid Kullavuori finns också en naturstig och ett utsiktstorn. Den andra möjligheten till korvgrillning finns vid eldplatsen vid sjön Haunisten allas, dit man kommer via en cirka 100 meter lång avstickare från den egentliga rundslingan. På rastplatsen i Hauninen finns också ett vedskydd och en toalett. På leden förekommer så mycket höjdskillnader att den har klassificerats som medelsvår. Då man går över klipporna behöver man skor med bra grepp. Leden är totalt närmare 13 kilometer lång, och det lönar sig att räkna med minst fyra timmar för att vandra den.

Ankomstinstruktioner

Den nordliga startpunkten i Rusko skidcenter ( guidning till startpunkten från Hujalantie 172), startpunkten i södra delen finns i addressen Kisakatu 3.
Med kollketivtrafik busshållplatser i Raisio centrum: Kerttula skola 2058 eller 2051  eller busshållplatser i Frälssi 2015 eller 2016. Från Mylly köpcentrum Myllys busshållplats är det möjligt att gå  ( ca. 1k m) längs Myllynkatu-Vesilaitoksentie till startpunkten.

Kommande händelser

Inget evenemang hittades!

Uppdateringar i vandringsled

Lämna ett svar

Palaute

Jos haluat vastauksen palautteesi, jätäthän yhteystietosi

Feedback

Om du vill ha ett svar till din feedback, vänligen lämna in dina kontaktuppgifter.