Pukkipalon reitti

Keskivaikea reitti

Pukkipalon reitti on koko Kuhankuonon retkeilyreitistön suosituimpia osuuksia. Syykin on selvä – eräs Lounaisen Suomen hienoimpia vanhan metsän kohteita, Pukkipalon aarnialue sattuu tämän reitin varteen. Jos haluat nähdä metsän niin kuin se ihmisen käden koskematta kehittyy, sinun on paras tulla tänne. Pukkipalo lähialueineen on osa Kurjenrahkan kansallispuistoa, ja jää siten kirveenkoskemattomaksi ikikuusikoksi tulevaisuudessakin.

Pukkipalon reitti on etupäässä helppokulkuinen, joskin Huhtaniitunmäen ja Takaniitunvuoren kallioilla on vaativampiakin osuuksia. Reitin kiireettömään kiertämiseen kannattaa varata aikaa reilusti kolme tuntia.

Reitillä on pituutta kaikkiaan 9 km, jos käyttää lähtöpaikkana Rantapihaa Savojärven rannalla. Jos taas ajaa autonsa Pukkipalon parkkipaikalle, kertyy kierrokselle mittaa vain viitisen kilometriä. Makkaraa voi matkan varrella paistaa Takaniitunvuoren taukopaikalla, jossa on nuotiopaikka penkkeineen, sekä Rantapihalla, jossa on grillikatos, vessa ja kesäviikonloppuisin myös kioski. Pukkipalon reitiltä erkanevan pohjoisen yhdysreitin varressa, 600 metrin etäisyydellä reitistä on Lakjärvi, ankaran mustavetinen suolampi, ja sen lähellä kaksikin laavua nuotiopaikkoineen. Reitiltä erkaantuu myös pistoreitti Paltanvuoren näköalapaikalle. Rantapihan parkkipaikka aurataan myös talvisin ajokelpoiseksi, ja mikäli lunta tulee riittävästi, on sieltä mahdollisuus lähteä hiihtämään Kuhankuonon retkiladulle.

Saapumisohjeet

Lähtöpiste reitin keskiosassa osoitteessa Paltantie 34 ja reitin itäosassa osoitteessa Savojärventie 103. Ei saavutettavissa joukkoliikenteellä.

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

Reittiä koskevat päivitykset

2 vastausta

  1. Pukkipalon reitin ja Pirunkirkon patikan väliseltä yhdysreitiltä poikkeavalle Särkijärven taukopaikalle viety polttopuita 21.1.2023

  2. Rantapihan grillikatokselle viety polttopuita 22.5.2022.

Vastaa

Palaute

Jos haluat vastauksen palautteesi, jätäthän yhteystietosi